FOTO/VIDEO. Fabrică de țigarete, în subteran, într-un parc de dezmembrări. Foloseau și aparate de bruiaj

O fabrică de țigarete contrafăcute a fost descoperită de procurorii DIICOT. Aceasta funcționa în subteranul unei hale din Hunedoara, în incinta unui parc de dezmembrări, explică anchetatorii. În plus, supravegheau zona cu zeci de camere de luat vederi și foloseau aparate de bruiaj, inclusiv împotriva dronelor, totul pentru a se asigura că nimeni nu va afla de fabrica clandestină. Pentru a face rost de curent, fabrica era conectată ilegal la sistemul de electricitate.

Trei persoane au fost reținute în cursul zilei de astăzi, după ce procurorii DIICOT au descoperit o fabrică clandestină de făcută țigări, în subteranul unui parc de dezmembrări din Hunedoara.

„În cauză s-a reținut faptul că, în luna ianuarie 2022, inculpații s-au constituit într-un grup infracțional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor țigarete contrafăcute și totodată comercializarea de țigarete ce provin din săvârșirea infracțiunii de contrabandă de pe teritoriul Serbiei și Ucrainei. În acest scop, inculpații au achiziționat, în cursul anului 2022, o fabrică de țigarete pe care au instalat-o într-o comună de pe raza județului Hunedoara, într-o încăpere aflată în subteranul unei hale, în incinta unui parc de dezmembrări auto”, explică cei de la DIICOT.

Pentru a asigura conspirativitatea locației în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de 35 camere de luat vederi, imaginile fiind expuse pe 3 monitoare, precum și un dispozitiv tip ,,jammer” pe care îl foloseau la bruierea semnalului GSM al telefoanelor mobile și semnalului de emisie-recepție al dispozitivelor tip dronă din zonă, ce puteau face obiectul unei supravegheri.

La data de 01.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza județelor Hunedoara și Suceava, în urma cărora a fost identificată linia de producție de țigarete și au fost ridicate, 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de un alt inculpat va fi formulată propunere de arestare în lipsă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*