Fostul șef ANSVSA nu scapă de pușcărie! Deși invocă faptul că a fost vădit de un drept al său

Fugarul Marian Zlotea – fostul șef al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv pentru trafic de influență și luare de mită – rămâne cu pedeapsa de 8 ani și 6 luni pronunțată pe numele lui în dosarul pomenilor electorale organizate pe PDL pe vremea când partidul era la guvernare.

Marian Zlotea a cerut din Bologna, Italia, acolo unde s-a ascuns, ca judecătorii să îi suspende executarea pedepsei până când Înalta Curte va tranșa modalitatea de aplicare a deciziei CCR privind prescripția.

Curtea de Apel București a respins, luni după-amiaza, solicitatea lui Marian Zlotea, care spera că scapă la fel ca Bogdan Olteanu, pe care judecătorii l-au eliberat provizoriu până la soluționarea definitivă a cererii de revizuire.

Numai că pentru magistrați a contat faptul că primul a formulat cererea din străinătate, acolo unde se sustrage executării pedepsei, pe când ultimul a executat deja mai bine de jumătate din pedeapsă în țară.

„Respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a executării hotărârii formulată de contestatorul Zlotea Marian. În baza art. 476 alin. 4 C.p.p., suspendă judecarea contestaţiei în anulare formulate de contestatorul Zlotea Marian până la soluţionarea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a sesizărilor care fac obiectul dosarului nr. 1708/1/2022. Definitivă”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*