Audieri în al doilea dosar al achizițiilor frauduloase pe timp de pandemie

Al doilea dosar al „afacerilor” făcute pe timpul pandemiei a debutat la Tribunalul București cu detalii despre ce se întâmpla în culise, pe vremea când România trecea de la starea de urgență la starea de alertă, iar românii erau îndemnați să păstreze distanțarea, să lucreze de la domiciliu și să nu iasă din case decât cu declarație pe propria răspundere, totul pe fondul răspândirii noului coronavirus.

În primul dosar de corupție pe vremea COVID-19, Adrian Ionel, fost director Unifarm, a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Ei bine, așa cum reiese din depoziția unui martor audiat luni, 19 septembrie, la Tribunalul București în procesul lui Avram Marius Gal (fost consilier al deputatului Ben Oni Ardelean), mai-marii de la Unifarm și băieții deștepți ai pandemiei se întâlneau și puneau la cale contracte de achiziții.

Aceste întâlniri – „petreceri” cum le spun procurorii, „socializare” cum s-a exprimat martorul – se desfășurau în perioada mai-iunie 2020. România tocmai trecuse de la starea de urgență la starea de alertă pe 15 mai a acelui an.

Cum arăta România în acel timp se desprinde dintr-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică din ziua respectivă:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*