Fostul șef al CNAS condamnat pentru o mită de 6 milioane de euro pierde revizuirea pedepsei. Al 6-lea judecător i-a spus lui Lucian Duță că trebuie să stea după gratii

Lucian Duță – fostul șef al CNAS condamnat la 6 ani de închisoare pentru o mită de 6 milioane de euro – a aflat de la al 6-lea judecător că locul lui e în spatele gratiilor. Tribunalul a respins ca inadmisibilă joi, 2 martie, cererea de revizuire formulată de Lucian Duță, o hotărâre pe care acesta o poate ataca la instanța ierarhic superioară.

Este a doua cale extraordinară de atac pe care fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o pierde în încercarea de a scăpa de condamnarea definitivă.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de Duță Nicolae-Lucian, (…) în prezent încarcerat în Penitenciarul Bucureşti-Rahova, cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor de procedură în Voluntari (…) împotriva Deciziei penale nr. 1049/A/25.07.2022 a Curții de Apel București. (…) Obligă revizuentul la plata sumei de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută”, se arată în hotărârea instanței.

Fostul șef al CNAS este la al 6-lea judecător care consideră că locul lui este după gratii. Primul a fost cel care l-a condamnat pe fond la 6 ani de închisoare pentru mita de 6 milioane de euro, doi au confirmat pedeapsa în apel, apoi alți doi i-au respins contestația în anulare.

Lucian Duță și-a întemeiat cererea de revizuire pe dispozițiile art. 453 alin. 1 litera f), care prevede următoarele:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*