Cum a demonstrat un „bizon” cu Porsche, lăsat fără permis pentru conducere agresivă, că a fost doar un „mielușel” în trafic

Un șofer cu Porsche, amendat și lăsat fără permis pentru că a condus agresiv, a dat în judecată Poliția și a primit câștig de cauză după ce, un martor, a spus în instanță că bărbatul nu a condus agresiv.

Judecătoria Sibiu a anulat, recent, procesul-verbal prin care un șofer cu Porsche a fost lăsat fără permis și amendat cu 580 de lei pentru conducere agresivă. Polițistul care a aplicat sancțiunea a reținut că șoferul „a adoptat un comportament agresiv în conducere, în sensul că ar fi accelerat în mod repetat motorul, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public”.

În procesul deschis la Judecătoria Sibiu, șoferul a arătat că „aspectele consemnate nu sunt reale, că nu a accelerat în mod nejustificat, iar în zona în care se afla nu erau alte persoane pe care să le stânjenească”. Șoferul s-a mai apărat spunând după ce a plecat de pe loc nu a avut mai mult de 50 km/h, dar mașina pe care o conduce „are aproximativ 550 CP, iar motorul dezvoltă un zgomot destul de puternic la orice fel de accelerație”.

Poliția a cerut menținerea sancțiunii arătând că plângerea este neîntemeiată. În proces a fost audiat ca martor și un bărbat, pasager în autoturism la momentul aplicării sancțiunii. Martorul a declarat că petentul șofer „nu a adoptat un comportament agresiv, iar intensitatea zgomotelor emise de motorul autoturismului condus de petent s-a datorat puterii motorului autovehiculului condus de petent, de aproximativ 600 CP”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*