Fostul premier Ludovic Orban, audiat la DNA în dosarul achiziţiilor din pandemie

Fostul premier Ludovic Orban este audiat, miercuri, de procurorii DNA în dosarul achiziţiilor din pandemie. Ludovic Orban a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în calitate de martor.

n urmă cu scurt timp, directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, i-a fost dată interdicţia de a lua legătura cu Ludovic Orban, tocmai pentru că are calitatea de martor în acest dosar.

La vremea achiziţiilor din pandemie, Ludovic Orban deţinea funcţia de premier al României.

Procurorii DNA vor să afle cel mai probabil ce implicaţii are şi ce ştia despre aceste achiziţii.

Prejudiciul în acest dosar este de două milioane de euro. La vremea respectivă, se vorbea de trafic de influenţă în acest dosar şi de achiziţia unor utilaje care nu ar fi fost conforme.

În acelaşi dosar, în urmă cu ceva timp, Victor Piţurcă a fost reţinut, iar ulterior procurorii i-au dat control judiciar.

De asemenea, fiul lui Victor Piţurcă şi directorul Romarm au fost şi ei reţinuţi în acest dosar, până când judecătorii au schimbat această măsură.

În acest dosar, au mai fost audiaţi şi menţionaţi de martori fostul ministru al Economiei la vremea respectivă, Virgil Popescu, actual ministru al Energiei, dar şi un alt fost ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR).

ANTENA3.RO

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*