Final de proces pentru escrocul care se dădea procuror pe lângă inculpații cu bani. Eugen Holban, în ultimul cuvânt: „În arest am cedat, nu am vrut să mai trăiesc”

Falsul procuror Eugen Holban – escrocul care a cerut sute de mii de euro de la Ioan Niculae și Anton Marin pentru a-i scăpa de dosare – află pe data de 12 aprilie decizia pe fond în dosarul în care este trimis în judecată pentru trafic de influență. La ultimul termen de judecată de miercuri, 29 martie, Eugen Holban a declarat că-i pare „destul de rău” și i-a spus judecătorului că a avut o tentativă de sinucidere în perioada arestului preventiv.

La ultimele dezbateri pe fond, procurorii au cerut o pedeapsă cu executare pentru Eugen Holban, în timp ce avocatul lui a cerut achitarea, iar în subsidiar i-a solicitat judecătorului să se orienteze spre „pedeapsa minimă”.

Apărătorul lui Eugen Holban a susținut că nu sunt întrunite condițiile de tipicitate ale infracțiunii de trafic de influență, o teză pe care a prezentat-o și la termenul din 15 martie, atunci când formulat o cerere de schimbare a acestei încadrări cu cea de înşelăciune.

„Este o promisiune extrem de vagă, el nu spune în concret cum s-ar realiza. El nu spune că va interveni pe lângă un magistrat. Ipotetic vorbind, promisiunea ar putea însemna și că îl va angaja pe cel mai bun avocat. Este o speță la marginea naivității. Nu cred eu că o persoană cu o minimă pregătire ar fi convinsă atunci când vine cineva de pe stradă si spune că îi va rezolva problemele”, a arătat avocatul.

În ultimul cuvânt, Eugen Holban ori a avut emoții, ori nu s-a exprimat cum și-ar fi dorit, dar iată ce a ieșit:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*