Fostul deputat Mihail Boldea se folosea de „patroni de carton”! „M-a făcut să susțin că actele firmei au fost furate”

Fostul deputat PDL de Galați Mihail Boldea – devenit celebru după ce a fugit în Kenya imediat ce a fost lăsat fără imunitate – se folosea de firme „fantomă” în activitatea infracțională prin care a țepuit 3 ministere. Înalta Curte a audiat doi martori care au povestit cum Boldea i-a păcălit să le dea actele firmei, s-a folosit de ei, apoi i-a pus să mintă.

George Ciolacu și Costică Popa sunt din Galați, primul fiind nepotul celui de-al doilea. Voiau să capete și ei niște fonduri europene, așa că au înființat o firmă de „vulcanizare și spălătorie auto mobilă”.

Cei doi „antreprenori” s-au gândit să aleagă sediul societății într-o localitate defavorizată, Pechea, pentru a-i convinge mai ușor pe cei de la Bruxelles să le dea banii. Unul dintre ei s-a apucat chiar de cursuri de management, să-și intre în rol. Timp avea, deoarece nu muncea nicăieri. N-au reușit, așa că au rămas „în drum” cu spălătoria mobilă. Așa i-a găsit Mihail Boldea și asociatul lui, Mircea Bivol. Și au început problemele.

„Nu am avut nicio activitate, așa că domnul Boldea ne-a propus să îi vindem societatea. Domnul Boldea l-a desemnat pe domnul Bivol să meargă la notar. În tot acest timp, actele erau la domnul Boldea. La notar i s-a mai cerut un înscris și a rămas că domnul Bivol să se ocupe de acel act. Toate actele au rămas la Boldea, cele constitutive și cele contabile. Ne-am prezentat la Garda Financiară împreună cu domnul Boldea Mihail, întrucât au început să vină pe adresa societății hârtii cu penalizări de la ANAF, deoarece se înregistrase activitate. Eu și nepotul meu am declarat că nu am desfășurat nicio activitate și nu știam motivul pentru care curgeau penalitățile. Atunci, domnul Boldea mi-a solicitat să spun că actele au fost furate. Nu putea să justifice ceea ce făcuse și nu avea acte contabile. Noi, personal, nu am formulat nicio plângere pt furtul actelor”, a declarat Costică Popa.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*