Fost primar-infractor, scăpat de pușcărie în ciuda evidenței. Judecător: „Probele dovedesc cu certitudine săvârșirea tuturor faptelor”

Fostul primar-infractor al comunei Jilava, Adrian Mladin, a scăpat ca prin urechile acului de o nouă condamnare pentru șpăgi în cuantum de peste 1 milion de euro, după ce judecătorii Curții de Apel București au constatat că, într-adevăr, „probele dovedesc cu certitudine săvârșirea tuturor faptelor”, dar între timp a intervenit prescripția.

Adrian Mladin mai avea „la activ” o condamnare definitivă de 5 ani și 10 luni închisoare cu executare, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri, dar a fost eliberat condiționat în anul 2018 din Penitenciarul Rahova.

În acest nou dosar, trimis în judecată în timp ce Mladin se afla „la răcoare”, acesta a fost condamnat pe fond, la Tribunalul București, la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni de pușcărie în 2021.

Un an mai târziu, Curtea Constituțională a dat startul „marii prescripții”, așa că Adrian Mladin – la fel ca zeci de alți inculpați VIP – au scăpat de răspunderea penală.

În acest moment, „lista prescripţiei” a ajuns la 4.605 de dosare închise ca urmare a deciziei CCR din data de 26 mai 2022.

Ziare.com a consultat motivarea deciziei din data de 8 mai 2023, prin care judecătorii Curții de Apel București au constatat că Adrian Mladin a luat mită în formă continuată pe vremea când era primar, dar că n-au ce să îi facă altceva, în afară de a-i confisca banii.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*