Fost ministru al Comunicațiilor, scapă de unul dintre dosarele Microsoft. Înalta Curte a decis că faptele s-au prescris

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, a scăpat de acuzațiile de spălare de bani aduse de procurorii DNA în legătură cu Dosarul Microsoft, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat că a intervenit prescripția. Acesta este unul dintre dosarele în care este vizat Gabriel Sandu, el fiind condamnat în trecut alături de Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan în dosarul Microsoft 1. Fostul ministru a mai fost achitat în Dosarul Microsoft 3, alături de Dinu Pescariu și Claudiu Florică.

Înalta Curte a aplicat marți, 20 decembrie, decizia CCR din 26 mai 2022 pe tema prescripţiei, fapt care a rezultat într-o hotărâre de încetare a procesului cu privire la Gabriel Sandu, deoarece din 2009 până în prezent s-au scurs mai bine de 13 ani, iar fostul ministru nu mai poate fi tras la răspundere penală.

„Raportat la (…) deciziile nr. 297/26.04.2018 şi nr. 358/26.05.2022 ale Curţii Constituţionale, (…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Sandu Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, (…) ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. (…) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20 decembrie 2022”, se arată în minuta ICCJ.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*