Denunțătorul din Dosarul Unifarm, audiat în instanță: Adrian Ionel urma să primească 760.000 de euro într-un hotel din Snagov

Andre Jaderian, principalul denunțător al fostului director Unifarm Adrian Ionel, a relatat marți, 20 decembrie, cum a reușit să „bată palma” cu o companie de stat pentru importul ilegal din Turcia a unui transport de 3 milioane de măști și 250.000 de combinezoane. „Comisionul” lui Ionel, de 760.000 de euro, urma să fie lăsat într-un hotel din Snagov, arată denunțătorul.

Andre Jaderian a fost audiat în faza de apel a dosarului în care fostul director al Unifarm, Adrian Ionel, a fost condamnat pe fond la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni pentru achizițiile de echipamente medicale la începutul pandemiei.

Adrian Ionel a luat 4 ani pentru abuz în serviciu (pentru că n-a făcut licitație publică), 3 ani pentru luare de mită (a acceptat cu titlul de mită comisionul de 760.000 de euro), 3 ani pentru complicitate la trafic de influență (l-a ajutat pe denunțător să obțină un contract bănos) și 1 an pentru instigare la fals intelectual (s-a votat pe sine însuși ca director Unifarm).

La aceste patru capete de acuzare trebuie să aducă Adrian Ionel argumente pentru a convinge instanța că este total nevinovat, așa cum susține.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*