Fost director din Ministerul Educației, trimis în judecată. Ce acuzații i se aduc

Horia Palmer-Hârtopanu, fostul director al Unităţii de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, din subordinea Ministerului Educaţiei, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al DNA Brașov, transmis luni. Bărbatul se află în arest preventiv, din 15 septembrie.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată două persoane, una cercetată sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, şi alta, cercetată în stare de libertate, pentru tăinuire, ambele persoane fiind acuzate că l-ar fi ajutat pe Palmer-Hârtopanu să ascundă provenienţa banilor primiţi ca mită.

Conform anchetatorilor, în perioada 2017-2020, în calitate de director al structurii menţionate, Palmer-Hîrtopanu ar fi pretins şi ar fi primit sume de bani şi alte foloase necuvenite, în valoare totală de aproximativ 340.000 euro şi 18.749 lei, de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii şi pentru derularea în bune condiţii a unor contracte de lucrări, legate de construirea unor grădiniţe în cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii în România.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*