FLAGRANT DNA: două persoane, prinse când primeau 50.000 de euro pentru a trafica influența la ANPC

Flagrant pus la cale ofițerii DNA, în care plasa cărora au căzut două persoane care ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) dintr-o societate comercială.

Cei doi i-ar fi promis respectivului că își vor exercita influența asupra unor factori decidenți din conducerea ANPC.

Ambele persoane au fost reținute de procurorii DNA.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați, persoane fizice, fără calități speciale, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

„În perioada noiembrie 2022 – 06 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părțile sociale pe care acesta din urmă le deținea în cadrul unei societăți comerciale.

În schimbul acestor foloase, cei doi inculpați i-ar fi promis omului de afaceri că își vor exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceștia să dispună redeschiderea activității societății comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpați i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni și pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceștia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control) în ceea ce privește aceeași societate”, arată într-un comunicat de presă DNA.

În acest context și pentru același motiv, în perioada 11 aprilie – 24 mai 2023, unul dintre inculpați ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 100.000 euro, din care miercuri, 24 mai, ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranșă de bani.

Cu acest prilej s-a desfășurat și flagrantul pus la cale de DNA.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gândul

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*