Firmă românească, învinsă în instanță de o angajată analfabetă

O femeie „nealfabetizată” din Covasna, angajată la o firmă de curăţenie şi dată afară pentru că nu s-a mai dus la serviciu, a reuşit să câştige procesul în care s-a plâns că a fost concediată abuziv, arată adevărul.ro. Sentinţa nu este finală.

Potrivit sursei citate, printr-un proces deschis la Tribunalul Covasna, o fostă angajată a unei firme de curăţenie a dat în judecată societatea, susţinând că a fost dată afară abuziv. În proces, femeia a arătat că face parte dintr-o categorie defavorizată, nu ştie să scrie şi să citească şi nu vorbeşte limba română decât foarte puţin.

Reclamanta a mai arătat că la decesul bunicii sale a cerut să fie învoită, iar ulterior un manager i-a transmis că dacă nu se prezintă la lucru nu mai are ce căuta pentru că o să fie dată afară. Ulterior, încercând „să solicite vreun document scris privind concedierea sa a fost izgonită şi refuzată de fiecare dată”.

„Nu i s-a comunicat niciun fel de justificare şi nu s-a demarat niciun fel de procedură disciplinară, pur şi simplu i s-a comunicat verbal că nu mai este angajată. De asemenea, nu i-a fost înmânat niciun fel de act sau decizie şi nu a beneficiat nici de dreptul de preaviz. În speţa de faţă, este mai mult decât evident că este incidentă o concediere nelegală, concediere care în aparenţă se bazează pe motive care ţin de persoana salariatului. Deşi a încercat să primească o dovadă raportat la actul prin care contractul de muncă i-a fost desfăcut, nu a putut obţine un astfel de document. Nu cunoaşte în ce temei i-a fost desfăcut contractul de muncă, nu ştie dacă acest contract mai este în fiinţă”, a arătat avocatul femeii în instanţă.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*