Filiera prin care se cumpără permisele false. Cazuri depistate în județul Satu Mare

Un cetățean român le-a spus procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cum a reușit să își cumpere – contra unei sume de 500 de euro – un permis de conducere de la o filieră de fasificatori români din Italia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus în data de 16.06.2022 trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv în altă cauză, a individului pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Din rechizitoriul întocmit de către procurori am aflat că în data de 16.07.2021, în jurul orelor 07:00, acesta s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Petea pe sensul de intrare în ţară în calitate de conducător al autoturismului marca AUDI A5, iar cu ocazia controlului de frontieră a fost prins în flagrant.

Fiind audiat în calitate de suspect, bărbatul a relatat că a intrat pe un site din Italia, unde a văzut un anunț cu o scoală de șoferi, după care a apelat la numărul de telefon afișat pe acest site, număr la care a răspuns o persoana de sex masculin, care vorbea fluent limba româna.

Persoana respectivă i-a solicitat suma de 500 de euro în schimbul permisului de conducere, iar după două săptămâni a primit prin poşta la adresa de domiciliul permisul de conducere cu seria RM3062041G, fără a efectua ore de conducere şi fără a susţine vreun examen pentru obținerea acestui document.

Acum, bărbatul va fi judecat pentru faptele sale. Dar în această situație se estimează că se află mii de persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*