Femeile care au pus mâna pe milioane de euro cu ajutorul firmelor fantomă, capturate de Kovesi

Prima „captură” a Parchetului European (EPPO) – condus de Laura Codruța Kovesi – în România sunt două escroace, niște funcționari de la Agenția pentru IMM-uri Timișoara și câțiva angajați ai unei bănci. Cele 12 persoane sunt acuzate că au fraudat bugetul UE cu peste 5 milioane de euro, după ce ar fi pus bazele unui circuit în care erau implicate firme fantomă, deschise în locații abandonate, pe numele unor persoane în vârstă.

Ioana Gabriela Lingurar și Roxana Bohoni sunt singurele două persoane arestate preventiv în acest dosar, ceilalți fiind puși de Tribunalul București sub măsuri preventive mai blânde.

Împotriva acestei decizii a TB cele două au formulat contestații care s-au judecat marți, 12 iulie, la Curtea de Apel București. Cele două contestații au primit numerele 17401/3/2022 (Roxana Bohoni) și 17402/3/2022 (Ioana Gabriela Lingurar).

Cu privire la restul inculpaților; Parchetul European a făcut contestație, apreciind că măsurile de arest la domiciliu sau cele de control judiciar „nu răspund exigențelor” anchetei. Printre cei în arest la domiciliu se află și soțul Gabrielei Ioana, Daniel Lingurar.

„Soții Lingurar au avut intenția de a părăsi definitiv România cu 1 milion de euro și de a se stabili înter-un stat care nu are acord de extrădare cu țara noastră” a declarat în sala de judecată procurorul de ședință al EPPO.

Cei doi ar fi deschis și s-ar fi folosit de 75 de societăți comerciale pe teritoriul Austriei, prejudiciul ridicându-se la 5 milioane de euro din fonduri europene.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*