Cum l-a adus lăcomia în pragul pușcăriei pe colonelul Corcodel: Găsit vinovat pentru furt de motorină, după ce faptele de camătă i s-au prescris

Marian Corcodel – cămătarul-colonel de la Baza de Administrare și Deservire – nu se ocupa doar cu camătă, ci si cu sustragere de combustibil din autospecialele Jandarmeriei Românie.

Peste 11 tone de motorină în valoare de 51.000 de lei și-a „tras” Corcodel în paguba IGJR, iar subordonații lui trebuiau să găsească justificări: fie alimentau mai mult și raportau mai puțin, fie dădeau vina de buldoexcavatorul unității militare.

Fostul comandant al Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei era familiarizat cu zicala „cine împarte, parte își face”, motiv pentru care specula fiecare oportunitate de îndestulare: ori pe seama subordonaților, ori din combustibilul IGJR.

Pentru că faptele de camătă erau mai vechi și între timp s-au prescris, iar probele strânse de DIICOT n-au dovedit – în opinia instanței – constituirea de grup infracțional organizat, judecătorul fondului a dispus încetarea procesului penal pentru prima acuzație și achitarea pentru cea de-a doua.

În schimb, Corcodel a fost condamnat pentru partea de delapidare, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Ziare.com prezintă extrase din motivarea deciziei Tribunalului București, din care rezultă că Marian Corcodel ar fi putut scăpa „ieftin” în baza prescripției, dar rapacitate de a-și face „plinul” cu motorina Jandarmeriei i-au adus condamnarea.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*