Femeia care refuză să se mute din calea trenului. Podul de cale ferată i-a fost construit deasupra casei cu forța și ilegal

O femeie a cărei casă stă „încadrată” de doi piloni ai viaductului de cale ferată București-Otopeni, construit pe „repede înainte” de autorități pentru a lega Capitala de aeroport, i-a chemat la Înalta Curte, în penal, pe Lucian Bode și alți doi „grei” din Ministerul Transporturilor. Proprietara casei de sub construcția din beton îi acuză că nu au respectat o hotărâre judecătorească din 2019, care îi dădea dreptate.

Roxana Gabriela Mărișoiu a depus plângere împotriva actualului șef al MAI Lucian Bode (fost ministru al Transporturilor), Irinel Ionel Scrioşteanu (secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor) și Ovidiu Sîrbu (fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor). Femeia a atacat ordonanța de clasare a procurorilor, care le-a închis celor trei dosarul de nerespectare a unei hotărâri judecătorești.

Cauza va fi luată în discuție miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, de la ora 12.30.

Potrivit art. 287 Cod penal, „nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin: a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare (…) se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Inițial, plângerea formulată de Roxana Gabriela Mărișoiu a fost depusă la Curtea de Apel București, însă instanța și-a declinate competența în favoarea Înaltei Curți, dată fiind calitatea de demnitar a lui Lucian Bode.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*