Femeia bătută cu coada unui mop de un șofer de microbuz, condamnată definitiv pentru că a tulburat liniștea publică

Femeia bătută cu coada de la mop de un șofer de microbuz, în timp ce își ținea bebelușul în brațe, a fost condamnată penal, definitiv, pentru că a tulburat liniștea publică.

Potrivit sentinței definitive pronunțate marți de Curtea de Apel Cluj, Florica Moldovan va trebui să plătească o amendă penală de 1.200 de lei, în caz contrar ajungând la închisoare. Șoferul care a bătut-o cu coada de la mop a primit o pedeapsă cu suspendare, potrivit libertatea.ro.

Florica Moldovan a fost pusă sub acuzare și judecată pentru tulburarea liniștii publice, după ce procurorii și mai apoi judecătorii au considerat că ea este cea care a provocat scandalul și că a reacționat disproporționat, „stârnind indignarea publică”. Cazul s-a petrecut în aprilie 2019 în autogara din Zalău.

Curtea de Apel Cluj a menținut condamnările decise de Judecătoria Zalău. Femeia a fost obligată la plata unei amenzi penale de 1.200 de lei, în timp ce șoferul Marius Filip – un fost polițist pensionar – a primit o pedeapsă de 1 an și 10 luni cu suspendare.

Înregistrarea cu momentele violente a stârnit numeroase reacții în spațiul public în aprilie 2019. Victima, o tânără de etnie romă de 25 de ani, mamă a cinci copii, venise cu doi dintre aceștia la spital.

Medicul le-a dat un tratament, apoi a trimis-o cu ei acasă. Cu sacoșa de medicamente în mână, cu unul dintre copii în brațe și cu lângă ea, Florica a mers în autogară pentru a lua un microbuz spre casă.

Când a încercat să urce în mijlocul de transport, șoferul firmei Tur Cento Trans nu a vrut să o primească. Tânăra l-a înjurat și l-a blestemat, iar bărbatul a coborât și a lovit-o de mai multe ori cu coada de la mop, fără ca vreunul dintre călători să intervină. Unul dintre ei a filmat scenele violente.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*