Federația SANITAS refuză categoric O.U.G. pentru testare săptămânală a angajaților pe bani proprii

Potrivit unei postări a Federației Sanitas pe pagina de Facebook, Guvernul ar vrea să le impună angajaților din asistența socială să se testeze pe cheltuială proprie.

Deși joacă cu “rezervele”, echipa guvernamentală încearcă să joace tare!

Săptămâna trecută partenerii sociali (atât patronatele cât și sindicatele) au avizat negativ proiectul de OUG care obligă doar angajații din asistența socială să se testeze pe cheltuiala proprie!

Cu toate acestea, Guvernul a avut astăzi pe ordinea de zi, în primă lectură acest document! Ne lasă impresia că este un experiment pentru a putea “lua pulsul” salariaților din sistemul public și al opiniei publice referitor la acest subiect!

Federația SANITAS respinge categoric un astfel de demers care discriminează o categorie de salariați deja profund afectată de nenumărate inechități atât în pandemie cât și în afara ei!” – arată reprezentanții Sanitas în postarea de pe Facebook.

În urmă cu o săptămână Federaţia Sanitas din România a solicitat Ministerului Muncii să retragă proiectul prin care se prevede vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sistemul sanitar ori testarea periodică pe banii proprii. Potrivit reprezentanților Sanitas, aceste măsuri ar încălca drepturile fundamentale ale cetăţenilor într-un stat de drept.

Sanitas consideră că transferarea suportării costurilor testărilor periodice din bugetul DSP în bugetul personal al angajaţilor reprezintă un atac la adresa veniturilor realizate de angajaţi şi o modalitate indirectă de constrângere sau condiţionare a prezenţei lor la locul de muncă. Deficitul de personal din sistemul de asistenţă socială este recunoscut, iar formele de condiţionare şi constrângere pe care Guvernul intenţionează să le ia la adresa acestuia poate duce la pierderi de personal cu consecinţa perturbării activităţii de îngrijire a beneficiarilor.

Un procent de 68,22% dintre medici s-au vaccinat cu schema completă împotriva coronavirusului, în timp ce alţi 0,30% s-au vaccinat cu prima doză, potrivit informaţiilor publicate în luna august de Federaţia SANITAS din România. Pe de altă parte, 28,42% dintre medici nu s-au vaccinat, iar alţi 2,84% au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 7 luni, aceştia din urmă dezvoltând anticorpi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*