Elena Ioana Bălaj Chendereș, noul șef al DIICOT Oradea

Procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereș a fost numită, marți, la șefia serviciului teritorial Oradea al DIICOT. Patru dintre membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au votat ”pentru”, fiind înregistrat un singur vot ”împotrivă”. Noul procuror șef al DIICOT Oradea are un mandat de 3 ani, pe care îl va începe pe 14 septembrie, scrie bihorjust.ro.

O dată cu numirea în noua funcție, procurorul Bălaj Chendereș își încetează mandatul de procuror-șef al Biroului teritorial Satu Mare din cadrul DIICOT, pe care îl ocupa din noiembrie 2021, când a fost numită în această funcție pe o perioadă de trei ani.

De asemenea, tot cu 14 septembrie va înceta delegarea în funcția de conducere a DIICOT Oradea a procurorului Ioan Gheorghe Bogdan.

Așa cum BihorJust a scris, Elena Ioana Bălaj Chendereș a intrat în magistratură în urmă cu 13 ani, în 2009, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. După ce a fost și prim-procuror al acestei unități de parchet, în 2016 a fost numită la șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Pe 2 martie 2018, procurorul Bălaj Chendereș a fost numită la conducerea DIICOT Satu Mare pe o perioadă de trei ani. La finalul mandatului, a rămas în funcție cu delegare, aceasta fiindu-i prelungită ulterior cu alte 6 luni. În noiembrie 2021 a fost reînvestită, pe o perioadă de 3 ani în funcţia de procuror şef al Biroului teritorial Satu Mare din cadrul Serviciului teritorial Oradea al DIICOT.

1 comentariu

  1. Îți dai seama la Oradea, oraș mai mare ca Satu Mare, umeri craci îi pune pe toți băbați d-ra. Succes și la cât mai mulți ticăloși băgați la zdup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*