Dosarul Romgaz-Interagro, la final. Videanu și Niculae dau vina pe procurorii DIICOT că au „distrus industria de îngrășăminte”

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu și omul de afaceri Ioan Niculae vor afla pe data de 21 noiembrie decizia pe fond în Dosarul Romgaz-Interagro, în care sunt judecați pentru constituire de grup infracțional organizat, în legătură cu gazele naturale date de Romgaz „pe caiet” companiei Interagro. În ultimul cuvânt, cei doi au dat vina pe procurorii DIICOT pentru „distrugerea industriei de îngrășăminte”.

Adrian Videanu și Ioan Niculae au venit la Înalta Curte, joi, 22 septembrie, pentru ultimul termen pe fond în dosarul de delapidare a Romgaz în favoarea Interagro.

Avocații celor doi au solicitat instanței de judecată fie achitarea clienților lor, fie constatarea împlinirii termenului de prescripție al faptelor.

În ultimul cuvânt a fost „jale mare” pentru funcționarii din subordinea lui Adriean Videanu.

Lucia Ionașcu, fost director economic, a ținut o prelegere emoționantă despre cum prejudiciul nu există, deoarece n-a ieșit la inventariere vreme de 16 ani.

„Aștept ziua în care să mă pot duce în mijlocul familiei, să îi îmbrățișez, să le cer scuze că le-am tulburat viața și să o reluăm din 2011, de când am fost acuzată de subminarea economiei naționale. Pe mama mea, gândul că eu voi fi condamnată a trimis-o la Ceruri!”, a declarat Lucia Ionașcu în ultimul cuvânt.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*