Atenție ce comunicați pe Facebook. Pățania unui bărbat care credea că vorbește cu o femeie din Coasta de Fildeș

Este tot mai ușor să purtăm discuții pe rețelele de socializare în prezent. Acum distanțele dispar datorită tehnologiei moderne.

Însă, unele discuții pot fi adevărate capcane întinse de hackeri pentru a obține fie date importante ale utilizatorilor de internet, fie bani, în urma unor acțiuni de șantaj. Un bărbat din Alba a căzut în plasa unor hackeri de pe internet, care l-au șantajat că vor face publice mai multe imagini cu acesta, dacă acesta nu le va trimite prin Western Union o sumă de bani, scrie Alba24.

Bărbatul a fost șantajat pe Facebook Messenger, după ce a avut o serie de discuții cu o femeie, care locuia teoretic locuia în Coasta de Fildeș. Deși bărbatul a făcut o plângere penală pentru șantaj și înșelaciune, dosarul a fost clasat deoarece acesta nu a mai fost contactat de profilul de Facebook, dar și ancheta ar fi fost una de amploare.

Potrivit motivării instanței, ”o persoană necunoscută, în perioada iunie – iulie 2021, prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger, pentru a dobândi în mod injust un folos patrimonial, a amenințat-o pe victimă cu darea în vileag a unor înregistrări.(…)

În fapt s-a reţinut că din declarația persoanei vătămate reiese că, în cursul lunii mai a anului 2021, a început să converseze prin intermediul aplicației Facebook-Messenger cu o persoană de sex feminin.

CONTINUAREA AICI

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*