Dosarul militarului mort electrocutat pe un tanc în Gara Alba Iulia, plimbat între Parchete timp de aproape 5 ani. Ultima decizie a instanței

O instanță din Alba Iulia a anulat ordonanța procurorilor prin care s-a dispus clasarea acuzației față de un angajat al stației CFR Alba Iulia, în dosarul unui militar decedat electrocutat pe un tanc, în noiembrie 2018.

Suspectul este vizat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba au decis să retrimită dosarul la Parchetul Militar din Cluj-Napoca, în condițiile în care au mai rămas doar doi suspecți militari.

”Dispune desființarea soluției de clasare dispusă prin ordonanța din data de 14.07.2022, în dosar nr. 354/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba (…) în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală”, se precizează în minuta încheierii de la Judecătoria Alba Iulia, din 5 mai 2023.

Plutonierul Alexandru Orosz (33 de ani) a murit electrocutat după ce a atins cu o antenă liniile de înaltă tensiune din gară. Militarul se afla pe un tanc adus la Alba Iulia de la Turda pentru marea paradă militară din 1 Decembrie 2018. Militarii ar fi ştiut că linia de înaltă tensiune este deconectată de la energia electrică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*