Dosar DNA cu prejudiciu de 8 milioane de lei, închis după 5 ani de judecată. Magistrații nu au găsit nicio infracțiune

Justiția din Alba a închis definitiv, prin achitarea inculpatului, un dosar de corupție instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție, cu un prejudiciu în valoare de 8 milioane de lei.

Este vorba despre un om de afaceri din Cluj-Napoca (Tudor F.), care a participat la o licitaţie organizată de o altă firmă privată, care a obţinut o finanţare din fonduri europene pentru construirea a două micro-hidrocentrale pe Râul Mic, în zona administrativă a oraşului Cugir, județul Alba.

Proiectul „Amenajare hidroenergetică Raul Mic, localitatea Cugir, jud Alba” a fost finanţat cu suma de aproximativ 9 milioane de lei prin Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013”.

Proiectul a fost finalizat în 2013, cele două micro-hidricentrale intrând, ulterior, în funcţiune. Investiţia totală a fost de circa 19 milioane de lei. După obţinerea finanţării, a fost organizată o licitaţie în scopul derulării lucrărilor de construcţie la cele două micro-hidrocentrale.

Printre ofertele transmise a fost şi cea a societăţii din Cluj administrată de inculpat. Potrivit procurorilor, pentru a putea participa la licitaţie şi, implicit, pentru a obţine lucrarea, acesta ar fi falsificat două formulare care atestau experienţa similară în domeniu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*