Doi bărbați s-au dat drept ”polițiști de frontieră voluntari” ca să tâlhărească persoanele ce treceau ilegal

Un bărbat şi fiul său, suspectaţi că au tâlhărit persoane care treceau ilegal frontiera, în apropiere de graniţa cu România, în judeţul Csongrád-Csanád, au fost prinşi, iar instanţa a dispus arestarea lor, a transmis purtătorul de cuvânt al parchetului judeţean, luni, pentru agenţia ungară de ştiri MTI.

Ferenc Szanka a relatat că tatăl şi fiul sunt urmăriţi penal cu suspiciunea fondată a săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Potrivit rechizitoriului, joi seară, cei doi bărbaţi patrulau cu maşina în apropierea graniţei româno-maghiare, în calitate de “poliţişti de frontieră voluntari”, unde au observat mai multe persoane care treceau ilegal frontiera. Bărbaţii s-au apropiat de cele patru victime, au strigat “Money, phone!” şi le-au ameninţat cu un pistol paralizant cu gaz şi un spray cu gaz, victimele fiind nevoite să îşi predea bunurile. Pentru ca ameninţarea să fie luată în serios, cei doi bărbaţi au şi folosit spray-ul cu gaz asupra victimelor.

Suspecţii au luat de la victime suma de 2300 de euro şi 400 de dinari, respectiv telefoane lor mobile.

Mai târziu, suspecţii au sesizat poliţiştii, i-au ţinut pe loc pe cei care au trecut ilegal frontiera, în timp ce banii furaţi i-au ascuns în maşină, iar telefoanele mobile le-au aruncat.

La propunerea procurorului, Judecătoria Szeged a dispus arestarea suspecţilor – din cauza pericolului ca aceştia să fugă sau să se ascundă, respectiv din cauza riscului de zădărnicire a procesului penal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*