DNA trebuie să plătească daune morale pentru „scurgerea” unor informații în presă

O sentință a Tribunalului București, care nu este definitivă, obligă DNA să îi achite daune morale de 25.000 de lei fostului procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose. Fostul procuror, care a fost achitat definitiv de Curtea Supremă, s-a plâns că în timpul anchetei au fost scurse date din dosar în presă, afectându-i imaginea.

Fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în vara anului 2016, fiind acuzat că în perioada iunie 2013 – primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul PCA Ploieşti se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate de anchetă au obţinut informaţii confidenţiale pe diverse căi, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicităţii fiind şi Sebastian Ghiţă.

În 2018, Tudose a fost achitat definitiv de Curtea Supremă. Printr-un proces deschis la Tribunalul București, fostul procuror general al PCA Ploiești i-a dat în judecată pe Laura Codruța Kovesi (fosta șefă a DNA), Lucian Onea și Cerasela Răileanu (procurori de caz), cerând daune morale de un milion de lei.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*