Directorul din primărie care a dat în judecată agenția de turism: arestat de DNA, funcționarul a pierdut vacanța de lux

Un director din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin se războiește în instanță cu o agenție de turism căreia îi cere să-i restituie banii plătiți în avans pe o vacanță de lux în Turcia, sejur în care nu a mai ajuns pentru că a fost arestat de DNA într-un dosar de corupție.

Agenția de turism a refuzat să rezolve problema pe cale amiabilă, invocând faptul că vacanța a fost anulată din motive care nu i se pot imputa.

Cătălin Iancu Preduț, director executiv al Direcţiei Cadastru Fond Funciar din Primăria Drobeta-Turnu Severin a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA în iulie 2020, fiind acuzat luare de mită.

Potrivit procurorilor, pentru finalizarea cu succes a procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate, Cătălin Iancu Preduţ ar fi pretins de la o persoană, în cursul anului 2019, prin intermediul unui coleg, cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 1.000 mp.

„În perioada 1 – 9 iulie, s-ar fi convenit ca, în locul transferării gratuite a bucăţii de teren de 1.000 mp, Cătălin Iancu Preduţ să primească efectiv o sumă de bani în numerar – 30.000 de euro”, se menţionează în comunicatul DNA.

Anchetatorii informează că, pentru sprijinul acordat persoanei îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate, Cătălin Iancu Preduţ ar fi primit banii pretinşi – 30.000 de euro, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*