Din 1 martie 2022, reținerea și neplata taxelor salariale și a altor dări va putea fi pedepsită penal

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern că reținerea și neplata impozitului pe venit, a contribuției la pensii și a contribuției la sănătate, de către angajatori, va fi considerată, din nou, evaziune fiscală și va putea fi pedepsită cu închisoare de la unu la cinci ani, potrivit unei ordonanțe recente. Măsura, care va viza și alte impozite, se va aplica din 1 martie 2022.

Adrian Câciu a mai spus că această sancţiuune nu se aplică direct, din oficiu, şi există tot felul de instrumente, înainte de a se ajunge la sancţiune, puse la dispoziţie de către stat. ”Există un termen de 60 de zile, de conformare, peste data scadenţei”, a mai spus Câciu, arătând că statul pune la dispoziţie şi instrumente de eşalonare.

”Vom mai dezvolta instrumente de eşalonare. (..) Scopul este ca toată lumea să intre într-un regim, în parteneriat real cu statul, iar statul să ştie, măcar prin eşalonare, să aibă o predictibilitate privind încasările viitoare”, a spus ministrul.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*