Deputatul AUR Mihai Lasca, acuzat că era cărăuș de migranți la granița cu Ungaria

Recidivistul-deputat AUR Mihai Lasca este acuzat de DIICOT că ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care se ocupa cu falsificarea de carduri când membrii operau în străinătate, dar și cu trecerea frauduloasă a frontierei în Ungaria a unor persoane de origine asiatică sau africană atunci când inculpații erau în România. Mihai Lască a „picat pe interceptări” în timp ce îi numea pe migranți „oi” sau „mielușei”.

Detaliul a ieșit la iveală când magistratul-asistent de la Înalta Curte a citit, marți, 10 mai, rechizitoriul procurorilor DIICOT cu privire la infracțiunile reținute în sarcina lui Mihai Lasca. El este judecat de unul singur la ICCJ, deoarece este deputat, iar cauza a fost disjunsă pentru restul grupării.

Așa a reieșit că Mihai Lasca a fost trimis în judecată în 2016 de DIICOT Oradea alături de alți 13 inculpați, pentru constituire de grup infracțional organizat și alte 5 infracțiuni din sfera falsificării de instrumente de plată electronice.

Din comunicatul DIICOT am putea înțelege că și Mihai Lasca s-a implicat în compexa activitate de skimming a grupării care acționa peste hotare.

Skimming-ul presupune un anumit nivel de cunoștințe tehnice în așa fel încât să le permită membrilor să construiască dispozitive similare cu cele ale ATM-urilor, să le amplaseze pe bancomate în așa fel încât să nu atragă atenția nimănui, apoi să fure datele bancare ale clienților și să le „cloneze” pe carduri noi.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*