Darius Vâlcov joacă la Înalta Curte „cartea” pe care a pierdut Elena Udrea

Avocații fostului ministru de finanțe al PSD, Darius Vâlcov, mizează pe o interpretare a deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) care i-a adus Elenei Udrea, fosta șefă PDL a Turismului, pedeapsa definitivă de 6 ani de închisoare, anume că hotărârea magistraților de la Strasbourg se aplică în general, nu în particular.

Avocatul lui Darius Vârlcov a prins „din zbor” argumentul invocat de apărătorul Elenei Udrea la termenul din 4 aprilie, atunci când Tudorel Toader a susținut că decizia CJUE din decembrie 2021 nu i se aplică clientei lui, ci în general, inculpaților a căror fapte sunt în prag de prescripție.

„Unghiul de atac” al lui Tudorel Toader era că decizia CJUE care a tranșat conflictul dintre deciziile CCR și cele ale ICCJ privește mai degrabă Parlamentul – „Legiuitorul” cum s-a exprimat fostul ministru al Justiției – decât pe Elena Udrea în Dosarul Gala Bute. CJUE a statuat că, în cauzele în care a fost prejudiciat bugetul Uniunii Europene, dreptul UE se aplică în fața celui național, iar deciziile CCR pot fi ignorate.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*