Darius Vâlcov joacă la Înalta Curte „cartea” pe care a pierdut Elena Udrea

Avocații fostului ministru de finanțe al PSD, Darius Vâlcov, mizează pe o interpretare a deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) care i-a adus Elenei Udrea, fosta șefă PDL a Turismului, pedeapsa definitivă de 6 ani de închisoare, anume că hotărârea magistraților de la Strasbourg se aplică în general, nu în particular.

Avocatul lui Darius Vârlcov a prins „din zbor” argumentul invocat de apărătorul Elenei Udrea la termenul din 4 aprilie, atunci când Tudorel Toader a susținut că decizia CJUE din decembrie 2021 nu i se aplică clientei lui, ci în general, inculpaților a căror fapte sunt în prag de prescripție.

„Unghiul de atac” al lui Tudorel Toader era că decizia CJUE care a tranșat conflictul dintre deciziile CCR și cele ale ICCJ privește mai degrabă Parlamentul – „Legiuitorul” cum s-a exprimat fostul ministru al Justiției – decât pe Elena Udrea în Dosarul Gala Bute. CJUE a statuat că, în cauzele în care a fost prejudiciat bugetul Uniunii Europene, dreptul UE se aplică în fața celui național, iar deciziile CCR pot fi ignorate.

Continuarea AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*