Cum a obținut dreptul de a lucra până la 70 de ani un neurochirurg deși fusese pensionat forțat

Tribunalul București a pronunțat o sentință care obligă Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București să îi prelungească contractul de muncă până la împlinirea vârstei de 70 de ani unui medic neurochirurg căruia i s-a refuzat prelungirea contractului după vârsta de 67 de ani.

Printr-un proces deschis la Tribunalul București, medicul neurochirurg Florin Ștefănescu a dat în judecată Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București, reclamând faptul că spitalul i-a respins cererea prin care a cerut să fie lăsat să lucreze și după împlinirea vârstei de 67 de ani, vârsta legală de pensionare în cazul său.

Medicul a arătat că din anul 2000 este doctor în Medicină, iar în anul 2005 s-a angajat la Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București pe postul de medic primar neurochirurg.

În 2019, la 65 de ani, pe numele medicului a fost emisă decizia de pensionare, dar pentru că legea îi permitea a rămas să mai lucreze în spital până la vârsta de 67 de ani. În septembrie 2021, la vârsta de 67 de ani, dată fiind calitatea sa de doctor în medicină, neurochirurgul a cerut să îi fie prelungit contractual de muncă până la 70, dar a fost refuzat, iar începând cu 8 noiembrie 2021 a fost concediat.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*