Cum vrea Guvernul să-l lase pe Ion Iliescu fără titlul de revoluționar

Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a decis să îi retragă lui Ion Iliescu titlul de luptător pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989. Fostul șef de stat ar putea pierde titlul dacă instanța de contencios administrativ confirmă decizia.

Într-o ședință din 31 mai, Secretariatul de Stat pentru Revoluționari (SSR) din subordinea Guvernului a decis să înceapă procedurile prin care i se retrage certificatul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 fostului președinte Ion Iliescu.

„În acest sens, în unanimitate s-a decis de către membrii Comisiei art. 49 transmitarea către Serviciul Juridic a unui exemplar din prezentul Proces-Verbal, în vederea demarării acțiunii de anulare a certificatului în instanța de contencios administrative, iar ulterior pronunțării de către instanță a hotărârii judecătorești de anulare, transmiterea unei adrese către Serviciul pentru revoluționari în vederea retragerii titlului”, se arată în documentul SSR.

Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost depusă o solicitare din partea Asociației 21 Decembrie 1989 și au fost verificate documentele și s-a constatat că Ion Iliescu nu a întrunit condițiile pentru a acest certificat.

Continuarea AICIion iliesc

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*