Cum se disculpă Gabriel Oprea la final de proces pentru moartea polițistului Bogdan Gigină: „Eram în vizorul unei puteri străine, Rusia!”

Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru securitate națională, a susținut, la ultimul termen pe fond al dosarului în care este judecat pentru ucidere din culpă, legată de moartea polițistului Bogdan Gigină, că circula permanent cu o coloană oficială deoarece știa că era „în vizorul unei puteri străine, Rusia”.

Gabriel Oprea a vorbit în ultimul cuvânt, în calitate de inculpat, despre ce l-a determinat să folosească ilegal coloana oficială în peste 1.700 de situații în perioada în care a fost șef al MAI, inclusiv când se ducea la frizerie sau acasă.

Parchetul a cerut condamnarea lui Oprea la o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, iar familia polițistului Bogdan Gigină îi cere daune de peste 3 milioane de euro. În schimb, avocații lui Gabriel Oprea au solicitat achitarea pe motiv că „fapta nu există”.

Cu părul proaspăt vopsit într-o nuanță de negru cu reflexe mov, îmbrăcat cu un sacou negru peste o cămașă albă băgată în blugi, fostul vicepremier Gabriel Oprea a venit miercuri, 21 decembrie, la ultimul termen al procesului în care este acuzat de ucidere din culpă.

În sala de judecată, Oprea și-a început povestea cu o voce răgușită, că i se uscase gâtul vreme de câteva ore, timp în care Parchetul a cerut condamnarea, iar familia polițistului Bogdan Gigină a ieșit de mai multe ori din sală deoarece nu mai suportau argumentele cinice din pledoaria avocatului fostului șef al MAI.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*