Cum s-a prescris dosarul judecătoarei acuzate de DNA că a luat mită de la ghicitoare pentru a da pedepse cu suspendare unor interlopi

Judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş, soţia antrenorului de fotbal Marcel Puşcaş, va scăpa de dosarul de corupţie în care a primit pe fond 3 ani şi 6 luni de închisoare, după ce faptele s-au prescris. Legea prevede că, după încetarea procesului, magistraţii judecaţi îşi primesc înapoi drepturile salariale, dar şi vechimea în muncă. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) va pronunţa verdictul final pe 19 ianuarie.

La ultimul termen de la ÎCCJ, pe 15 decembrie 2022, DNA a făcut o ultimă încercare de „reanimare” a procesului. A depus o cerere de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), la fel cum a procedat în toate dosarele de corupție aflate pe rolul instanțelor, în care s-a pus problema prescrierii faptelor.

La procesul judecătoarei Burlan-Puşcaş, procuroarea de ședință a explicat că ar trebui să știm dacă CJUE consideră că, prin eliminarea prescripției speciale, se creează un risc sistemic de impunitate şi dacă astfel s-ar putea constata o ineficiență a combaterii fenomenului de corupție. „În toate tratatele de aderare la UE, România s-a angajat să combată corupția”, a subliniat reprezentanta Parchetului, în sala de judecată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*