Cum încearcă să scape capii „Caracatiței permiselor”. Înțelesul sintagmei „Informații și Protecție Internă” pentru un colonel șpăgar

Colonelul Florin Constantin Timu – fost șef al Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI) Suceava – luptă pe rolul Înaltei Curți pentru restituirea dosarului său la DNA. Este vorba de ancheta în care procurorii îl acuză pe Timu că prin „Informații” colonelul a înțeles să devoaleze date clasificate „strict secret”, iar prin „Protecție Internă” să îi asigure protecție șefului de la Permise Suceava, contra unei sume de bani.

Mai exact, Florin Constantin Timu era șeful „Doi și-un sfert” Suceava, calitate în care a luat mită de la Radu Ionuț Obreja pentru a trece cu vederea activitățile ilegale comise de acesta din urmă la Serviciul Permise Suceava. Obreja lua șpăgi la rândul lui de la candidații care voiau să obțină perrmisul de conducere.

Pe data de 18 ianuarie 2022 Curtea de Apel Suceava a confirmat legalitatea rechizitoriului și a dispus începerea judecății. Cei doi foști polițiști au contestat soluția la Înalta Curte, unde cauza de judecă din 31 ianuarie. Dacă vor obține câștig de cauză, dosarul va fi restituit la DNA.

Ziare.com prezintă extrase din motivarea deciziei Curții de Apel Suceava, pe care Florin Constantin Timu și Radu Ionuț Obreja speră să o anuleze la ICCJ.

Din documetul citat rezultă că procurorii aveau date referitoare la „un colonel din cadrul Direcției Generale Protecție Internă din cadrul MAI” – adică Florin Constantin Timu – care la data de 18.08.2020, prin intermediul unei persoane fără calitate specială, cu intenție, a pretins de la șeful Compartimentului Regim Permise de Conducere ș Examinări din cadrul SPRCÎV Suceava (mai exact Radu Ionuț Obreja), pentru sine, suma de 2.000 euro, iar la data de 19.08.2020, prin intermediul aceleiași persoane, a și primit suma de bani.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*