Cum a fost menținută în instanță o amendă de 60.000 de lei, aplicată de CNA postului România TV, pentru linșarea lui Clotilde Armand

O amendă de 60.000 de lei aplicată postului de televiziune România TV de către Consiliul Național al Audiovizualului a fost menținută de Curte de Apel Ploiești. Instanța a arătat că postul TV fondat de Sebastian Ghiță a încălcat Legea Audiovizualului. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Printr-o decizie din data de 28 septembrie 2021, Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de televiziune România TV cu suma de 60.000 de lei, reținând că în mai multe emisiuni din lunile mai și iunie 2021, emisiuni care o vizau Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, au fost încălcate mai multe articole din Legea Audiovizualului.

CNA a decis amendarea postului de televiziune pentru că „a difuzat emisiuni de ştiri şi dezbateri, care au vizat şi tratat subiecte privind alegerea doamnei Clotilde Armand în funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti şi activitatea desfăşurată în noua funcţie, apreciindu-se că informaţiile prezentate pe post în cadrul emisiunilor monitorizate, precum şi titlurile afişate pe ecran nu au asigurat o informare obiectivă a publicului”.

Paginademedia.ro a prezentat mai multe burtiere și fragmente din emisiune pentru care postul România TV a fost amendat:

• „Furtul reziştilor dovedit, Poliţiştii i-au prins în fapt”

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*