Cum a decis o instanță din România că Rusia respectă drepturile omului

Un cetățean rus, cercetat în Rusia pentru trafic de droguri, a cerut azil politic în România susținând că în patria sa nu poate avea parte de un proces echitabil. Cererea de protecție formulată de rus a fost respinsă, iar Curtea de Apel Suceava a decis extrădarea bărbatului, hotărând că Rusia a oferit suficiente garanții că respectă drepturile fundamentale ale omului.

Curtea de Apel Suceava a decis în 10 mai 2022 extrădarea în Rusia a unui bărbat cu dublă cetățenie, moldovenească și rusă, pe numele căruia Tribunalul Districtual Tverskoy din Moscova a emis un mandat internațional de arestare pentru,, participare la o asociație criminală creată în vederea comiterii de infracțiuni grave și deosebit de grave’’, „contrabandă, adică trecerea ilegală peste frontiera vamală a Uniunii Vamale în limitele EurAsEC a susbstanțelor narcotice, în proporții mari, săvârșită de un grup organizat”, „tentativă de comercializare ilegală a substanțelor narcotice săvârșită în grup organizat în proporții mari”.

Concret, rusul este acuzat că a făcut parte dintr-o rețea de trafic de droguri al cărui lider era un spaniol. „Comunitatea infracţională se ocupa cu contrabanda de stupefiante (haşiş) la scară deosebit de mare. În perioada august 2012 până în 2017, subiectul a făcut contrabandă cu cannabis la scară deosebit de mare pe teritoriul Federaţiei Ruse (regiunea Moscova, oraşul Dmitrov).

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*