Cum a ajutat un pădurar cinci persoane să fure zeci de arbori din pădurea pe care trebuia să o păzească

Un pădurar care trebuia să păzească pădurea de hoții de lemne a făcut exact contrariul: le-a permis unor prieteni să taie ilegal și să fure arbori din pădure.

S-a întâmplat în urmă cu trei ani, pe numele acestuia fiind depuse plângeri la Direcția Generală Anticorupție.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2020-martie 2020, Sorin L. a primit în mod repetat de la trei persoane bani împrumut în sumă totală de 700 de lei, material lemnos și servicii constând în transporturi auto, pentru ca să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, cu privire la paza fondurilor forestiere aflate în gestiunea sa, pe teritoriul Ocolului Silvic Brad, permițându-le acestora să sutragă material lemnos în mod repetat.

Deși cei trei (Constantin O., Daniel C. și Florin G.) s-au prevalat de dreptul la tăcere cu privire la infracțiunile silvice reținute în sarcina lor, probatoriul a arătat că aceștia au comis activități de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, activități pe care le-au desfășurat cu sprijinul neîndoielnic al pădurarului, căruia îi dădeau mită, constând în bani împrumut sau servicii constând în transport de lemne și transportul pădurarului. În final, anchetatorii au mai descoperit două persoane (Ovidiu L. și Marin O.) implicate în activitățile ilegale, care au fost, de asemenea, trimise în judecată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*