Cum a ajuns să ia mită un medic român cu venituri lunare de multe mii de euro

Fostul director al Spitalului Municipal Timişoara, medicul Octavian Mazilu, care este şi profesor universitar la UMF Timişoara, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a luat mită de la pacienţi, arată adevarul.ro.

Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, care ocupa funcţia de şef Secţie Chirurgie Oncologică în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cadru didactic la Universtiatea de Medicină şi Farmacie şi Timişoara şi membru PSD, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce marţi a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un pacient suma de 300 de lei cu titlu de mită. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Timiş, arată news.ro.

Știre inițială:

Potrivit sursei citate, medicul a fost prins în flagrant luând mită 300 de lei, după aproximativ două luni în care a fost urmărit luând mită, sume cuprinse între 100 și 2.000 de ei, de 25 de ori.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*