Condamnare penală pentru un șofer care a alimentat fictiv cu 5000 de litri de motorină

Un șofer de camion a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru delapidare după ce a „țepuit” firma la care lucra cumpărând fictiv aproape 5.000 de litri de motorină. În realitate, șoferul cumpăra bunuri pentru nevoi personale.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat recent la un an de închisoare cu suspendare pe un șofer de camion, judecat pentru delapidare după ce a folosit cardurile de alimentare cu motorină a camionului pentru a-și cumpăra bunuri în interes personal. Totul s-a întâmplat în cursul anului 2017.

După ce s-a angajat și a fost trimis în cursă, șoferului i-au fost predate două carduri pentru alimentare cu combustibil. La finalul anului 2017, reprezentanții firmei au constatat că șoferul a alimentat cu aproape 5.000 de litri mai mult decât ar fi trebuit, figurând cu un consum pe care nu l-a putut justifica.

În momentul în care a fost luat la întrebări, șoferul a declarat că bonurile de motorină i-au fost furate. Bineînțeles, scuza nu a ținut, iar reprezentanții firmei i-au făcut șoferului plângere penală pentru delapidare.

În urma anchetei s-a stabilit că, înțelegându-se cu reprezentantul unei benzinării din Cremona, Italia, șoferul își cumpăra bunuri pe care le achita cu cardul de combustibil ca și cum ar fi alimentat camionul cu motorină. Prejudiciul produs firmei de transport a fost de peste 5.000 de euro.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*