Claudiu Florică și Dinu Pescariu, „colindați” de Fisc înainte de Sărbători. Ce sumă le-au confiscat inspectorii ANAF inculpaților din Dosarul Microsoft

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat vineri, 23 decembrie, că a confiscat peste 2,4 milioane de lei dintr-un dosar în care oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică – trimiși în judecată în Dosarul Microsoft 3 – erau vizați pentru spălare de bani.

Dosarul este unul din 2018, evidențat în comunciatul ANAF doar prin număr. Fiscul nu a dezvăluit identitatea celui pe care inspectorii l-au lăsat fără bani, însă de pe portalul instanțelor de judecată reiese că este vorba despre Dinu Pescariu, Claudiu Florică și o persoană care a avut calitatea de suspect.

„Direcţia generală executări silite cazuri speciale a realizat încasări semnificative la bugetul de stat în sumă de 2.455.914,84 lei, reprezentând suma confiscată de la o persoană fizică, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor, în dosarul penal nr. 3460/3/2018*”, se arată în comunicatul ANAF.

Pe data de 24 martie 2020, Claudiu Florică și Dinu Pescariu au scăpat de răspunderea penală ca urmare a intervenției prescripţiei, dar s-au ales cu toate conturile blocate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*