Dosarul Hexi Pharma: Experții au terminat în jumătate de an 60% din expertiza contabilă

Dosarul de înşelăciune în care sunt vizați Flori Dinu și compania Hexi Pharma – cel legat de livrarea dezinfectanților diluați către 340 de spitale din România – s-a blocat în a doua expertiză, una contabilă, după ce cauza a bătut pasul pe loc în perioada grevei judecătorești din 2019, în perioada pandemiei, apoi pe motiv că nu e gata expertiza chimică.

La termenul de vineri, 4 martie, completul de apel condus de judecătoarea Iuliana Marilena Ciolcă a anunțat că expertiza contabilă asupra documentelor Hexi Pharma este gata în proporție de 60%. Expertiza a debutat în toamna anului 2021 și de atunci, în așteptarea rezultatelor, cauza se tot amână.

Cele două experte contabile au depus la dosar o cerere de majorare a onorariului de la 5.000 de lei la 6.600 de lei, diferența fiind justificată de costurile fotocopierii documentelor. Altfel spus, 1.600 de lei au costat doar copiile xerox.

„Am făcut totuși un progres. Admitem cererea de majorare a onorariului experților. Facem adresă către experți prin care le punem în vedere ca, în termenul cel mai scurt cu putință, să finalizeze expertiza”, a dispus judecătoarea Iuliana Marilena Ciolcă.

 

flori dinu hexi pharma
 

Reprezentanții Hexi Pharma au solicitat ridicarea măsurilor preventive dispuse asupra firmei, arătând că societatea este în insolvență.

Vineri după-amiază a venit și decizia Curții de Apel București:

 

  • Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive (…) dispuse faţă de inculpata – persoană juridică SC Hexi Pharma Co. SRL.
  • Dispune menţinerea faţă de inculpata – persoană juridică SC Hexi Pharma Co. SRL- pentru o perioadă de 60 de zile, a următoarelor măsuri preventive: a) interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare a persoanei juridice; b) interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării sau a reducerii capitalului social al persoanei juridice; c) interzicerea înstrăinării activelor societăţii, cu excepţia materiilor prime şi ambalajelor existente în stocul acesteia; d) interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide.
  • Respinge ca nefondată cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpata – persoană juridică SC Hexi Pharma Co. SRL Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 04.03.2022 Amână cauza faţă de lipsa raportului de expertiză.

Două dosare sunt pe rolul instanțelor în care sunt vizați cei din conducerea firmei de dezinfectanți: Dosarul Hexi Pharma 1 având ca obiect înșelăciunea (inculpați: Flori Dinu și Mihail Leva – judecați pentru înșelăciune) și Dosarul Hexi Pharma 2 având ca obiect evaziunea fiscală (inculpați: Miron Victor Panaitescu și Attila Erdei – judecați pentru evaziune fiscală).

Mai multe detalii găsiți în continuare AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*