Soții Tudorache se bat cu Înalta Curte pentru diamante

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, și-a încercat norocul pentru a treia oară la Înalta Curte, alături de fosta lui soție, Adina Constanța Tudorache, pentru a scăpa de măsurile preventive dispuse în dosarul în care cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani. Printre bunurile puse sub sechestru se află și diamante în valoare de 2 milioane de euro.

Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare, vineri, 4 martie, cu privire la verificarea măsurilor preventive în dosarul de corupție în care este vizat fostul primar și Adina Constanța Tudorache. Este pentru a treia oară când Daniel Tudorache și fosta lui soție încearcă să obțină ridicarea sechestrului de pe bijuteriile și pietrele prețioase.

Iată cum au fost soluționate primele două cereri:

8 februrie 2022: Respinge, ca nefondate, plângerile formulate de inculpaţii Tudorache Daniel şi Tudorache Constanţa Adina, împotriva ordonanţelor privind prelungirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune din data de 26.01.2022, date în dosarul nr. 705/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (…) Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi, 08 februarie 2022.

14 decembrie 2021: Respinge, ca nefondate, plângerile formulate de inculpaţii Tudorache Daniel şi Tudorache Constanţa-Adina împotriva ordonanţelor procurorului de prelungire a controlului judiciar pe cauţiune din data de 25 noiembrie 2021, emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casa?ie şi Justi?ie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie în dosarul nr.705/P/2016. (…) Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi, 14 decembrie 2021.

Mai multe detalii, AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*