Cel mai norocos polițist la pariuri sportive și-a jucat „ultima carte” în fața magistraților

Ofițerul de poliție judiciară de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din Poliția Capitalei care le promitea afaceriștilor că-i scapă de dosarele de fraudă contra unor sume de bani le-a cerut magistraților să-l pună în libertate. Andrei Iulian Stancu le-a promis că va colabora cu procurorii, că e conștient de gravitatea acuzațiilor și că nu va influența martorii.

Procurorii DNA l-au reținut pe Andrei Iulian Stancu pe data de 28 iunie, apoi un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București l-a trimis în arest preventiv.

Stancu este cercetat de procurorii DNA pentru: 3 infracțiuni de luare de mită, 3 trei infracțiuni de trafic de influență, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, abuz în serviciu și dare de mită.

Polițistul este ori cel mai norocos ofițer din IGPR, ori a găsit o modalitate ingenioasă e ascunde mita. Asta pentru că Andrei Iulian Stancu și-a trecut în declarația de avere pe 2021 suma de 200.000 de lei ca fiind „câștiguri la pariuri sportive”. Alți 300.000 de lei figurează în declarația de avere din 2020.

Norocul l-a ajutat pe Andrei Iulian Stancu și în fața magistraților, pe data de 19 iulie, când Tribunalul București i-a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*