Cea mai periculoasă rețea care a vândut identitățile a 2 milioane de oameni a fost eliminată. Captura uriașă ridicată în urma sutelor de percheziții

O operațiune care implică 17 țări a dus la eliminarea Genesis Market, una dintre cele mai periculoase piețe, care le vindea hackerilor din întreaga lume informații de cont furate. Astfel, la data de 4 aprilie, a fost efectuată o operațiune internațională, care a culminat cu închiderea acestui serviciu ilegal și confiscarea infrastructurii sale în Europa.

Acțiuni simultane au fost întreprinse, la nivel global, împotriva utilizatorilor acestei platforme, în urma cărora 119 persoane au fost arestate, au fost puse în aplicare 208 mandate de percheziție domiciliară și au fost efectuate alte 97 de verificări.

La nivel național, Poliția Română, împreună cu DIICOT – Structura Centrală, a efectuat șapte percheziții domiciliare și a pus în executare patru mandate de aducere emise pe numele a patru bănuiți.

Persoanele vizate ar fi achiziționat de pe platforma Genesis Market, în scopul săvârșirii altor infracțiuni de natură informatică, pachete cu date de conectare la diverse conturi informatice a 513 victime, inclusiv de cetățenie română.

O persoană bănuită a fost plasată sub controlul judiciar, iar o alta a fost reținută și urmează să fie prezentată Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate numeroase sisteme informatice, 883.600 de lei și 18.600 de euro, dar și 9,150 kilograme de aur pur în lingouri.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*