Cât costă să acuzi pe Facebook fără dovezi. Suma încasată în justiție de trei oameni făcuți „impostori, escroci, profitori, ţepari”

Membrii unei familii din Dâmbovița au cerut daune morale de 60.000 de euro (ulterior au redus pretențiile la 15.000) după ce membrii unei alte familii i-au numit „impostori, escroci, profitori, mincinoşi, ţepari” fără să își susțină acuzațiile. Totul a început de la un apel umanitar.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Dâmbovița, membrii unei familii care au vrut să ajute o femeie bolnavă de leucemie au cerut daune morale după ce, în urma apelului umanitar, au fost jigniți și li s-au adus acuzații grele.

Totul a început în anul 2021 când o femeie de 46 de ani a aflat că este bolnavă de leucemie acută mieloidă, într-o stare foarte avansată. Pentru ca femeia să se poată trata în Italia a fost demarată o campanie de strângere de fonduri în mediul online. Familia care a încercat să strângă fonduri pentru femeia bolnavă de leucemie s-a confruntat, însă, cu acuzații grave din partea membrilor unei alte familii.

„..prin povestea ta vreți sa mai tepuiti lumea, sunteți rușinea Găeștiului, „profită de bunătatea oamenilor”, „nu va lasati păcăliți de aceasta postare”, „mai bine dati banii unor copii orfani nu unor impostori”, „oare pana unde vor merge cu minciuna?”, „nu vă lăsați păcăliți”, „sunt mincinoși și profitori”.

Sunt câteva dintre mesajele care au început să curgă în urma apelului umanitar.

În urma acestor mesaje, cele trei persoane acuzate au deschis proces cerând daune morale de 60.000 de euro. Ulterior, pretențiile au fost reduse la 15.000.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*