Cât a câștigat firma care a făcut afaceri cu societatea controlată de Liviu Dragnea

Administratorul firmei care a livrat în 2015 stația de mituri asfaltice către SC Tel Drum SA a fost audiat, miercuri, 30 martie, în calitate de inculpat în dosarul în care directorii Tel Drum – Florea Neda, Mircea Vișan și Petre Pitiș – sunt judecați pentru o fraudă cu fonduri europene de aproape 5 milioane de lei. În 2015, WFA Impex SRL a avut un profit de 12% din valoarea totală a contractului, iar relația acestei firme cu Tel Drum însemna 20% din cifra de afaceri.

Detaliile date de Ion Florian, administratorul WFA Impex, arată de ce sunt atât de profitabile contractele cu firmele de stat. La un calcul simplu, 12% din valoarea totală a contractului cu Tel Drum (5 milioane de lei) ar însemna 600.000 de lei, bani care reprezentau profitul WFA Impex.

Pe de altă parte, dacă acest contract cu Tel Drum a reprezentat 20% din cifra de afaceri a firmei WFA Impex în anul 2015, rezultă că respectivul contract cu Tel Drum a reprezentat 1/5 din tot business-ul societății pe un an.

Reamintim că la aproape 5 milioane de lei se ridică prejudiciul în dauna Ministerului Fondurilor Europene, după ce Tel Drum a cumpărat utilajul (o stație de mixture asfaltice) printr-un proiect cu fonduri UE în cadrul unor proceduri nelegale, potrivit procurorilor.

Partea din dosarul Tel Drum care îl privește pe Liviu Dragnea se află încă în lucru la DNA. În acest proces sunt judecați doar Florea Neda, Mircea Vișan, Petre Pitiș (directorul general al Tel Drum), alături de firma care a furnizat utilajul, WFA Impex, și de reprezentantul ei, Ion Florian.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*