Ca la noi la nimeni, procesul lui Mitică Dragomir se reia de la 0 pentru că fiul lui Dumitru Dragomir, inculpat și el dar achitat, e avocat

Curtea de Apel a decis ca procesul să se rejudece la Curtea de Apel, nu la tribunal, acolo unde Dumitru Dragomir a fost condamnat în ianuarie 2019, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare, pentru că ar fi încasat o mită de 3,5 milioane de euro de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Curtea de Apel susține că procesul nu trebuia să fie judecat de Tribunalul București, pentru că fiul lui Dumitru Dragomir, inculpat și el, dar achitat, e avocat, și doar Curtea de Apel poate judeca un astfel de caz, potrivit ProTV.

Dosarul nu a fost trimis înapoi la tribunal, ci va rămâne la Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că tribunalul nu avea competenţa să judece această cauză. În urma deciziei Curții de Apel București au scăpat de o condamnare de 4 ani de închisoare și omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul RCS – RDS, dar și fostul administrator al SC Bodu SRL. De asemenea, a fost desfiinţată şi soluţia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 3,1 milioane de euro de la SC Bodu SRL şi SC RCS&RDS.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro. Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, „Crystal Palace Ballrooms”. RCS/RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011, în care Dumitru Dragomir era președintele LPF.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*