Bătrâni ajunși la mila altora după ce și-au donat averea fiicei și ginerelui. Cum a fost desfăcut contractul de donație

Doi bătrâni din județul Galați și-au dat în judecată fiica și ginerele cerându-le judecătorilor să revoce contractul de donație prin care bătrânii și-au donat toată averea.

Un contract de donație încheiat în 2016 între doi bătrâni și fiica, respectiv ginerele lor a fost rupt în instanță, la cererea părinților nemulțumiți de cum au fost tratați după încheierea actelor de donație.

Concret, în 2016, prin act notarial, cei doi soți le-au donat fiicei și ginerelui o casă cu un teren de peste 6.000 de metri pătrați. Cei doi pensionari au încheiat contractul de donație „în ideea de a avea o bătrânețe liniștită”.

„La bătrânețe, am considerat necesar să ne asigurăm îngrijirea pentru perioada care ne-a mai rămas de trăit, prin dăruirea bunurilor noastre către fiică și ginere, care ne-ar fi fost aproape”, au arătat bătrânii în instanță.

Potrivit celor doi soți, la momentul donației, fiica și ginerele „au promis că îi vor ajuta cu toate cele necesare”.

„Pârâții nu au mai dat niciun semn de viață după încheierea actului, ginerele nemaivenind niciodată”, s-au plâns bătrânii judecătorului. Cei doi soți au mai arătat că „deși le-au explicat că au nevoie de ajutor, deși le-au precizat că suma de bani pe care o primesc lunar cu titlu de pensie le este insuficientă, pârâții au rămas indiferenți, neacordându-le minimul de ajutor”.

Reclamanții s-au mai plâns că „sunt bătrâni și la mila vecinilor, care îi mai ajută cu alimente, care le fac pârtie toată iarna și care le cumpăra alimente, pâine sau tot ce le este necesar deoarece le este foarte greu să se deplaseze la magazin sau farmacie”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*